lördag 7 juli 2012

En inre renovering

Just nu håller jag på att renovera ett av gårdshusen här på farm-Arvidsson. Där ska jag sedan bo lycklig till studenten. Förhoppningsvis blir huset klart till slutet av september, men jag måste jobba hårt.
För tillfället har jag och min far reglat upp taket, för att kunna isolera, sedan kom en god vän till mig hit och hjälpte mig med isoleringen. Så snart är innertaket klart! känns underbart! Huset är från 1600-talet och ingen har brytt sig särskilt mycket om att ta hand om det och göra någonting med det.

Detta får mig att tänka på hur viktigt det är att ta hand om sitt inre. Att vårda både sitt välmående och sin själ. För ingenting är viktigare än att må bra, tycker jag.
För i början av sommarlovet (precis när all stress hade lagt sig, midsommarafton var över och jag kunde äntligen vila ut) blev jag riktigt sjuk. Jag förstod inte var det kom ifrån, eller varför. Senare pratade jag med min läkare som sa att jag var utbränd. Utbränd? HAH! vilket skämt! jag är ung och pigg. Inte kan väl JAG vara utbränd? Men jo, absolut. Så var det! Konstig, eller hur?
Jag finner det fortfarande komiskt att jag skulle vara utbränd av att ha stressat klart allt skolarbete samt inte sovit ordentligt. Det känns avlägset. Men jag har fått order att ta det lugnt och inte stressa mig fram.
Det är viktigt att vårda sitt inre. Att vara utbränd handlar inte mest om fysisk ansträngning, utan psykisk. Så ta hand om er kära läsare, och håll alltid strumporna torra, så att säga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar